Cursus babymassage

“Aanraken is voor een pasgeborene de eerste taal, het eerste communicatiemiddel en speelt een essentiële rol bij de vorming van de relatie tussen ouder en kind”

Tijdens de zwangerschap wordt bij elke beweging van de (baar)moeder de baby aangeraakt. Je baby wordt gestreeld, gewiegd en gestimuleerd.
Ook na de geboorte zorgt liefdevol contact ervoor dat je baby zich veilig voelt, kan groeien en zich ontwikkelt.
Het aanraken van je baby in de vorm van strelen, wiegen of knuffelen, is voor de meeste ouders dan ook een natuurlijke gewoonte.

Babymassage heeft verschillende doeleinden:

Babymassage is vooral een leuke manier om contact met je baby te maken. De massage is ontspannen en liefdevol. Het zijn eenvoudige handgrepen die je zelf bij je kindje leert toepassen. Deze massage werkt ontspannend en kan rustgevend werken bij darmkrampjes. Babymassage bevordert een veilige hechting en versterkt de band tussen jou en je baby. Ook is er tijdens de contacturen ruimte voor instructies aan de ouder m.b.t babyhandling, draagtechnieken.

Babymassage is een gerichte en liefdevolle manier van aanraken. Je maakt met je handen intensief contact en kunt hierdoor de lichaamstaal van je kindje beter leren begrijpen. Tevens kan je met je handen een gevoel van vertrouwen en veiligheid geven.
Babymassage kan je intuïtie en zelfvertrouwen als ouder vergroten.
Babymassage stimuleert bij je kind de bloedsomloop, ademhaling, spijsvertering en ontlasting. Het versterkt het lichaamsbesef en het helpt je baby te ontspannen.

Prijs cursus: (minimale deelname 2 personen)

€ 89,-

Duur:

3 lessen van 1 uur

Aanmelden:

Voor meer informatie en aanmelding kan je telefonisch contact opnemen met Fysiotherapie Houwaart  010-5113380

Ook kunt u de cursus individueel doen.

De kosten hiervan zijn € 45,- per uur.

Indien gewenst kan het bij u thuis plaatsvinden. (Buiten Lansingerland kunnen er reiskosten in rekening worden gebracht)

Fysioplus is onderdeel van: