Valpreventie (In balans)

Een val veroorzaakt vaak veel leed.

Lichamelijk, door kneuzingen of een breuk, maar ook geestelijk. Ouderen die gevallen zijn, zijn vaak bang om opnieuw te vallen. Die angst zorg ervoor dat ze bepaalde situaties of activiteiten mijden. Niet meer naar de biljartclub, de koffie-inloop of de vriendin drie straten verderop. Vaak leidt dat tot eenzaamheid en een slechtere conditie.

Als “oudere“ wordt je steeds kwetsbaarder en helaas komt een val regelmatig voor. Het is belangrijk om de valincidenten vóór te zijn en gevaarlijke situaties te vermijden. Binnen Kernpraktijken Fysiotherapie Ooster Ee is een speciaal onder- zoek- en behandelprogramma opgesteld voor mensen die valgevaarlijk zijn.
Als “oudere“ wordt je steeds kwetsbaarder en helaas komt een val regelmatig voor. Het is belangrijk om de valincidenten vóór te zijn en gevaarlijke situaties te vermijden.

Met een gericht oefenprogramma kunnen ouderen mobiel blijven en trainen ze hun balans en spierkracht om de valrisico’s te beperken. Barbara de Rooij en Kelly Smalwood zijn opgeleid met het valpreventieprogramma “in Balans” van veiligheid.nl.

Bekijk onze folder over Valpreventie